Traiteur Saveurs du Sud / L'atelier 

        Zuiderse specialiteiten - private dining - workshops

MENU

Aangezien wij seizoensgebonden werken stellen wij geen vast assortiment voor.

Al onze suggesties worden dagelijks en volgens het marktaanbod vers bereid.



Enkele van onze vaste waarden in ons assortiment zijn:

Voorgerechten / amuses

Amuses;
Antipasto (olijven, tapenades, ansjovis, peperoncini, artisanale Italiaanse salami's en kazen,..)
Zuiders groententaartje
Bourek ( gevuld met kalfsgehakt , koriander en platte peterselie)
Sigaartje van geitenkaas met vijgenconfit ( op bestelling vanaf 10 pers.)
Sigaartje van feta met paprika en koriander ( op bestelling vanaf 10 pers.)
Vitello tonnato , carpaccio ,sashimi van tonijn,.. zijn verkrijgbaar als amuses ( in plexi glaasjes) vanaf 20 personen

Voorgerechten ;
Vlees;
Carpaccio van rundsvlees (op bestelling)
Carpaccio van rundvlees met asperges ( op bestelling en seizoensgebonden)
Vitello tonnato (op bestelling)
Bresaola met gegrilde groenten en artisjok ( op bestelling)
Bresaola van kalkoen met artisjok ( op bestelling)
Vis;
Carpaccio van zwaardvis (op bestelling)
Carpaccio van inktvis ( op bestelling)
Sashimi van tonijn met een seizoensgebonden garnituur (op bestelling)
Carpaccio van gerookte tonijn afgewerkt met citrus (op bestelling)
Gemarineerde zalm met venkel ( op bestelling)
Veggie;
Taartje van geitenkaas en vijgenconfit
Buffelmozzarella met gegrilde groenten en kerstomaat (op bestelling)
Burrata met gegrilde groenten en kerstomaat (op bestelling)
Carpaccio van tomaat met geitenkaas en aubergine ( op bestelling)
Assortiment van gegrilde groenten
Aubergine parmigiana






Hoofdgerechten

Vlees:
Lasagne Bolognaise
Agnolotti (ravioli met parmaham)
Cannelloni met gehakt
Saltimbocca alla Romana 
( kalfslapjes gevuld met parmaham en mozzarella afgewerkt met een kalfsjus en salie )
Piccata al Limone 
( kalfslapjes gevuld met parmaham en mozarella afgewerkt met een kalfsjus , erwtjes , champignons en limoen)
Kalfsspiesjes op Baskische wijze
( met gepelde paprika , venkel , kerstomaten en olijven)
Kalfsspiesjes cacciatore ( op jagerswijze = met champignons , tomaat en courgette) 
Tajine van kalfsvlees met aubergines
Tajine van kalfsvlees met venkel , boontjes ,tomaat en koriander
Tajine van lamsvlees met pruimen en abrikozen
Pasta suggestie
* Raviolacci gevuld met een extra kruidige 
vleesmengeling
* Fiocchi gevuld met peer en speck intero

Gevogelte;
Tajine van kip met gekonfijte citroen en olijven
Tajine van kip met gekonfijte ui en tomaat
Kipfilet met dragon-mosterd saus
Kipfilet met curry-koriander en appel 
Kipfilet op baskische wijze
 ( met gepelde paprika , olijven en kerstomaat)
Kippenrol gevuld met mozzarella, pesto en tomaat


Veggie;
Cannelloni met ricotta en spinazie
Pasta suggestie 
* Lunette gevuld met broccoli of 4 kazen 
* Fiocchi gevuld met peer en fontina kaas
* Gran tortellini gevuld met ricotta en spinazie 
* Ricciole gevuld met ricotta en spinazie 
* Panciatti (grote ravioli) met aubergines en scarmoza(= gerookte mozzarella)
* Panciatti met groene asperges en mascarpone
* Raviolli caccio e pepe ( gevuld met kaas en peper)
* Tortellini gevuld met pompoen
** al onze pasta's zijn voorzien van een pittige / afsmakende tomatensaus of romige tomatensaus


Garnituren


Aardappelen Saveurs Du Sud
Semoule / griesmeel
Taboulé ( op bestelling)
Gegrilde groenten 
Algerijnse kruidige wortelsla met koriander
Koude pastasalade (op bestelling)

Proef zeker ook eens van onze CHORBA!!! (Algerijnse maaltijd soep)